fbpx

een totaal aanpak op maat en een duurzame impact

HR ADVIES

HR advies

HR advies met een totaal aanpak op maat en een duurzame impact dat is waar BeyondYou voor staat.

Bij BeyondYou zijn we een trusted partner voor zowel HR beleid  als individuele of team begeleiding.

Wij gaan een partnership aan met organisaties en dit via een aanpak op maat met een duurzaam effect. We zijn zoals een architect die samen met je bouwt aan de toekomst.

Be You; dit alles met steeds de organisatie, het team of de mens als centraal punt zodat we de eigenheid niet uit het oog verliezen.

Wij staan garant voor waarin we geloven ‘Be great, Be special, Be(come) You

Een HR beleid voor KMO’s is geen vanzelfsprekendheid

Voor grote organisaties is het hebben van een HR beleid vaak een gegeven. Voor KMO’s is dit geen vanzelfsprekendheid. Het is echter een misvatting dat een KMO geen HR beleid zou moeten hebben omdat het letterlijk minder’ resources’ , bha wat heb ik een hekel aan dit woord,  in dienst heeft. Vaak zien we dat binnen KMO’s HR de verantwoordelijkheid is van de zaakvoerder of van de financiële directeur en dat is oké maar niemand is expert in alle domeinen. Schoenmaker blijf bij je leest is een mooie uitdrukken dus wij vanuit BeyondYou zijn HR experten die de bedrijfsleiding kan bijstaan in het ontwikkelen van een professioneel HR beleid. Stap per stap, want we leren eerst wandelen alvorens een marathon te gaan lopen.

Het kan ook anders … oh ja, een HR beleid op maat voor KMO’s is een must!

Wat als …

 • De juiste mensen worden aangeworven zonder dat jij daar massa’s tijd in steekt?
 • Nieuwe medewerkers in no time up & running zijn?
 • Elk teamlid via concrete personal objectives meewerkt aan het bereiken van de company objectives?
 • Je zelf minder day-to-day people management verantwoordelijkheden hebt waardoor je kan focussen op de verdere groei van je bedrijf?
 • Je medewerkers hun potentieel ten volle kunnen inzetten en verder ontwikkelen?
 • Je medewerkers het gevoel hebben een fair loonpakket te krijgen, weten wat ze kunnen doen om financieel door te groeien en dus niet random in je bureau om loonsverhoging komen vragen ?

Een HR beleid stippelt de strategie uit voor het omgaan met medewerkers. Voor het organiseren van de “people kant” van een onderneming.  Die strategie dient 100% afgestemd te zijn op uw business. Wat is het dat de organisatie nu net zo uniek maakt ? De meeste CEO’s weten perfect wat hun USP is van hun product maar weten ze ook waarom medewerkers de extra mile aangaan ?

Zonder HR beleid geen succesvolle KMO

KMO’s hebben een belangrijke impact op onze economie. Groei en succes zijn voor hen echter geen vanzelfsprekendheid. Het is duidelijk dat de complexiteit toeneemt wanneer een KMO evolueert van een eenmanszaak naar een professionele organisatie.

Ook op vlak van het organiseren van de “people kant” van het bedrijfsleven. Als u uw organisatie succesvol wil uitbouwen, dan is keiharde aandacht voor HR een must.

Waar loopt de bedrijfsleiding van een KMO tegenaan?

 • Wie doet wat in het bedrijf – want dit verandert snel en veel medewerkers doen meerdere verschillende dingen.
 • De juiste mensen op de juiste plek – Hoe zorgen we ervoor dat we de beste mensen op de juiste plek hebben zitten, zodat we op het juiste moment kunnen gaan opschalen.
 • Communicatie – vaak weten medewerkers niet wat de plannen zijn en welke kant de organisatie op gaat.
 • Organisatiestructuur –  dit verandert namelijk continu, maar wat is de juiste structuur om de volgende sprong te maken.
 • Onduidelijkheid over het resultaat – wat verwachten we van wie? Er zijn vaak geen duidelijke KPI’s en de verwachtingen zijn bij medewerkers vaak onduidelijk.
 • Proces optimalisatie – men is gegroeit zonder te professionaliseren en komt op een punt dat de administratieve chaos overheerst.

Hoe dan ?

 • Een HR expert van BeyondYou helpt je bij het opzetten van een krachtig HR beleid. We verfijnen je HR Strategy en bouwen effectieve processen en tools. Tijdsintensieve HR beslissingen maken plaats voor structuur, helderheid en focus. Zo weet je waar je focus ligt en kunnen we samen aan de slag aan de hand van een duidelijk implementatieplan.

  We gaan dus voluit voor analyse, strategie én implementatie. We houden van een duidelijk HR kader, zonder overdreven regeltjes of administratie, met oog voor de groei van mens en organisatie. En zoals steeds doen we dit vanuit de BeyondYou filosofie: pragmatisch en met een no-nonsence insteek. Je hebt geen kanon nodig om op een vlieg te schieten, toch ?

Interesse ?
Wil je even sparren over wat wij voor jou kunnen betekenen?